Nieuwsbrief- Holsbeek herdenkt de vrede
Afdeling Holsbeek
N°12 - 24/09/2015
 
 

Steven Vanackere spreekt over 'Vrede en Politiek' op 30/9

Op woensdag 30 september geeft CD&V-senator Steven Vanackere een lezing over 'Vrede en Politiek' in het kader van de wereldvredesweek. 

In 2013 schreef Steven Vanackere het boek "De eerste steen". Hierin maakt hij een analyse van wat er goed en fout loopt in de huidige politieke wereld. Vanuit deze analyse zal Steven Vanackere dan ook een boeiende lezing geven over hoe politiek en vrede samenhangen maar ook goed samen kunnen gaan. 

Afspraak op woensdag 30 september om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis. 

Lees meer ›

Wereldvredesweek: concert Johan Verminnen op 2/10

Na het concert van Willem Vermandere vorig jaar, zal dit jaar Johan Verminnen een concert geven in de kerk van SInt-Pieters-Rode.

Johan Verminnen is een gekende kleinkunstenaar met een repertoire om 'U' tegen te zeggen. In het kader van de vredesweek zal Johan een speciaal repertoire van zijn meest intieme liedjes spelen. Kaarten voor dit fijne concert kan je bestellen bij de Cultuurdienst!

Praktisch: vrijdag 2 oktober, kerk Sint-Pieters-Rode. Tickets zijn 15 euro en te verkrijgen bij de cultuurdienst of via cultuur@holsbeek.be/016 62 95 02.  

Lees meer ›


Wereldvredesweek: inhuldiging Wereldvredesvlam op 3/10

Op zaterdag 3 oktober vindt de officiële inhuldiging van de Holsbeekse Wereldvredesvlam plaats.

De Vredesvlam symboliseert het feit dat we vrede moeten koesteren omdat het allerminst een evident iets is. 
Kunstenaar Daan Theys werkte het afgelopen jaar aan een prachtig momument om deze vlam te herbergen. 
Op de hoek van de Langestraat en de Houwaarstebaan zal de Vlam een zichtbare herinnering aan vrede worden in het Holsbeekse straatbeeld.

Die zaterdag huldigen we de Vlam officieel in met een delegatie van de Worldpeaceflame-organisatie en van Cadzand, een concert van 'De Ware Vrienden' en de Holsbeekse basisscholen. Na het plechtig gedeelte klinken we met een hapje en een tapje op de vrede.

Je bent van harte welkom vanaf 18u.

Bron foto: Het Laatste Nieuws

Lees meer ›


Picknick in Harmonie- zondag 27/9

Op zondag 27 september vindt aan de "Sportoase de Toren" in Rotselaar de vierde editie van Picknick in Harmonie plaats, georganiseerd door het IGCS (Intergemeentelijke culturele samenwerking).

Die dag spelen fanfares van verschillende gemeentes ten voordele van de ontwikkelingssamenwerking in het zuiden. Uit Holsbeek spelen "De Ware Vrienden' op deze picknick. 's Ochtends kan je er ook genieten van een Fairtrade-ontbijt. Tussen 15u-16u staat er dan een massa-optreden van 400 muzikanten gepland. Afsluiten doen we om 17u30 met een slotconcert. 

Nog niets te doen op zondag 27 september? Dan is deze Picknick een aanrader!

Lees meer ›

Kalender