nieuwsbrief
Afdeling Holsbeek
N°7 - 18/10/2014
 
 

Rotselaarsebaan helemaal afgesloten

 

 

Maandag 20 oktober wordt de Rotselaarsebaan in Holsbeek vanaf 7u ’s morgens volledig afgesloten tussen de kerk en de oprit van de autostrade. Dit kadert in  de volgende fase van de heraanleg: het asfalt wordt afgefreesd en onmiddellijk daarna wordt de weg open gegraven voor de aanleg van de nieuwe riolering.

De verbinding tussen Holsbeek-Dorp en de E314 is dus gedurende minstens twee maanden volledig dicht. Vanaf afrit 21 is er richting Holsbeek alleen nog werfverkeer toegelaten.

Als het weer meezit,  kan de aannemer dit wegdeel afwerken tegen Kerstmis.

Holsbeek-Dorp blijft altijd bereikbaar vanuit Kortrijk-Dutsel en vanuit Holsbeek-Plein. Wie vanop de E314 komt, moet afrit 20 (via Kessel-Lo) of afrit 22 (via Nieuwrode) nemen.  

 
Op de Gravenstraat in Kortrijk-Dutsel (vanaf het kruispunt met de Roostweg en het Kerkstraatje tot aan het kruispunt met Gobbelsrode) begint binnenkort ook de aanleg van nieuwe nutsleidingen.  Tijdens deze werken zal er steeds één rijstrook beschikbaar blijven. Verkeerslichten zorgen er voor een veilige doorgang. De omleiding tussen Nieuwrode en Kortrijk-Dutsel loopt langs de Blauwmolenstraat en de Bruul.


Een treinstation in Holsbeek-Plein

 

 

CD&V Holsbeek pleit voor de heropening van het station van Holsbeek-Plein.

Een delegatie van burgemeesters ging langs bij de NMBS om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Daar werd duidelijk gesteld dat de nood in Vlaams-Brabant bijzonder hoog is op het vlak van mobiliteit.

Het treinstation in Holsbeek-Plein heeft bovendien een ideale locatie op de grens met Leuven, Wilsele en Holsbeek. 

CD&V-burgemeester Hans Eyssen: "Wij vragen met CD&V Holsbeek al jaren om het treinstation in Holsbeek-Plein opnieuw open te doen. Dit zou onze burgers een win-win situatie zijn: minder sluipverkeer enerzijds en een station dichter bij huis, waardoor ze 's ochtends niet naar Leuven moeten. Een treinstation in Holsbeek zou al een stap in de goede richting zijn voor de mobiliteit en het sluipverkeer in Holsbeek."


Nieuwsgierig?

Op onze website vind je nog meer nieuwtjes over Holsbeek en over CD&V in Holsbeek. Klik door op de link hieronder en ga op ontdekking!

 

Lees meer ›


wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Indien je in de toekomst deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, stuur je een mailtje naar cdenvholsbeek@yahoo.com met vermelding: stop nieuwsbrief.

 

Kalender