nieuwsbrief
Afdeling Holsbeek
N°4 - 01/03/2015
 
 

Goed nieuws voor de boekenliefhebbers!

 

Tijdelijk wegje maakt de Gravenstraat en de Bibliotheek te voet via de achterkant bereikbaar.

Op initiatief van Rudy Janssens, schepen van Openbare Werken, legden de werkmannen van de gemeente een alternatieve toegang naar de bibliotheek aan.
Via de Bruul en de Kouterstraat kan je langs een voetweg en een brugje over de Droge Beek, nu gemakkelijk de achterkant van de bibliotheek bereiken. Je loopt dan via de zijkant van de Bib naar de ingang in de Gravenstraat.
Als je met de auto komt, kan je parkeren op het pleintje waar de Kouterstraat eindigt en dan verder te voet gaan.

 

Gezocht: financieel beheerder

 

Op 1 september van dit jaar gaat de financieel beheerder van de gemeente met pensioen.
De gemeente is dus nu op zoek naar een opvolger.
Deze nieuwe financieel beheerder zal ook de financiën van het OCMW onder zijn verantwoordelijkheid krijgen.
"Op deze manier anticiperen we in Holsbeek al op de integratie van gemeente en OCMW die er aan komt in 2019" zegt Hans Eyssen. "Eigenlijk zijn we al eerder met die integratie begonnen. Sinds vorig jaar werkt de communicatiedeskundige van het OCMW immers al deeltijds op de gemeente."
"Door te kiezen voor een gezamenlijke financieel beheerder, besparen we zo’n 20.000 euro per jaar voor de gemeente. Dat is ook mooi meegenomen", besluit Hans.


Nieuwe parkeerregeling Langestraat

 

Bij de weggebruikers van de Langestraat in Sint-Pieters-Rode leefde sinds enige tijd een sterk ongenoegen ivm wagens die in de bocht parkeren. Zij belemmeren het zicht op de tegenliggers en maken de situatie daar erg onveilig.

Op advies van de politie komt er nu een nieuwe parkeerregeling ter hoogte van de woningen met huisnummer 46 tot 60.
In de bocht komt er een witte middellijn zodat je daar niet meer mag parkeren. In het stuk voorbij de bocht mag je alleen langs één zijde parkeren.

Zo kiest CD&V weer voor meer verkeersveiligheid op de wegen in Holsbeek.


wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Indien je in de toekomst deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, stuur je een mailtje naar cdenvholsbeek@yahoo.com met vermelding: stop nieuwsbrief.

 

Kalender