nieuwsbrief
Afdeling Holsbeek
N°3 - 01/02/2015
 
 

Gravenstraat afgesloten vanaf maandag 2 februari

Vanaf maandag 2 februari zal de Gravenstraat tussen het voetbalveld van Kortrijk-Dutsel en de bibliotheek afgesloten zijn.
Aquafin werkt aan een tussenstuk voor de Aquafincollector Winge 3.
Deze collector zal er voor zorgen dat het Holsbeekse afvalwater afgevoerd wordt naar zuiveringsstations in plaats van onze lokale beken te vervuilen.
Het afwerken van deze collector is een absolute topprioriteit voor CD&V Holsbeek, om van Holsbeek een leefbare gemeente te maken!

Hoe geraak ik waar?

- Auto’s kunnen via een omleidingsroute vanuit Nieuwrode richting Kortrijk-Dutsel rijden (via Appelweg, Blauwmolenstraat en Bruul).

- De bussen van de Lijn (310) kunnen in Sint-Pieters-Rode niet meer rijden en zullen via de Appelweg, de Blauwmolenstraat en de Bruul omrijden. De haltes Kouter, Horst, Hertstraat en Kerkebos zijn afgeschaft voor de lijn 310. De Lijn verwijst de reizigers naar de halte School in Nieuwrode of naar de tijdelijke halte op de Bruul, ter hoogte van het Kerkstraatje. Inwoners kunnen ook de belbus gebruiken (016 31 37 00) op alle haltes van de lijn 310 behalve halte Kouter (aan de bib). Hiervoor moet je wel tijdig reserveren! Meer info op www.delijn.be of 070 220 200.

- De schoolbus naar het Montfortcollege (535) zal tijdens de werken vanuit Sint-Pieters-Rode vertrekken aan een tijdelijke halte aan het kruispunt met de Horststraat/Langestraat/Gravenstraat/Rodestraat, en vandaar naar Nieuwrode rijden. Opgelet, het tijdstip waarop de bus normaal doorkomt kan gewijzigd zijn, alsook de kant van de straat waar hij normaal stopt. Meer info ook hier weer op www.delijn.be of 070 220 200.

- Tot aan de Post, Magic Fries, het Gulf tankstation en de gemeentebibliotheek kan je de eerste weken nog rijden vanuit Kortrijk-Dutsel. Vanuit Sint-Pieters-Rode kan dit enkel te voet.

CD&V Holsbeek begrijpt heel goed dat deze werken heel wat ongemakken met zich meebrengen, zowel voor de omwonenden, de handelaars als de doorrijdende inwoners. Wij proberen alvast voor iedereen leefbare alternatieven te zoeken en waar nodig de hinder zo laag mogelijk te houden!  

wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?

Indien je in de toekomst deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, stuur je een mailtje naar cdenvholsbeek@yahoo.com met vermelding: stop nieuwsbrief.

 

Kalender